31 Mar 2011

Adakah Anda Seorang Blogger Aktif?


Assalamualaikum semua..

Dah banyak hari saya tak ber'blog' kerana kesibukan kerja yang tak pernah habis. Blog baru saya masih lagi aktif,  di mana ada pengunjung masuk tanpa henti 24 jam sehari dari seluruh pelosok dunia..hehe...

Cara-cara menjadi seorang blogger aktif adalah sentiasa mengemaskini (update) blog dengan 'post/entry' terbaru dari semasa ke semasa, sentiasa ber'blogwalking'@ melawat rakan blogger dengan meninggalkan 'link' kita di blog orang lain. Mengiklankan blog anda di Facebook atau laman sosial , menggunakan 'keyword' yang sesuai mengikut keadaan @ isu semasa. Blog yang sentiasa 'up to date' akan lebih kerap dikunjungi oleh orang ramai yang sentiasa mencari maklumat dan berita terkini. Blogger yang aktif akan mendapat lebih traffik dan menjana lebih pendapatan dari blogger tak aktif...
hat ni kena tanya 'blogger otai' lain macamana nak dapat traffik tertinggi dengan pendapatan maksima.

Antara blog-blog yang popular di laman sesawang.
-blog info/berita di penuhi maklumat terkini ,sensasi dan berita terbaru dalam negara mahupun luar negara.
-blog peribadi yang biasa kita lihat , dipenuhi cerita dan gambar yang menarik perhatian orang ramai untuk membaca.
-blog perniagaan banyak mengiklankan produk baru berulang kali sehingga membuatkan kita mudah mengingati serta mudah pilihan pembelian antara produk-produk lain di pasaran.
-blog politik selalunya dipenuhi dengan cerita-cerita terkini politik negara dan lebih kepada cerita kontroversi, spekulasi, analysis, pendapat dari rakyat dan politikus dan banyak lagi.
-blog agama /pendidikan banyak membincangkan hal-hal berkaitan agama, budaya dan ada juga menyentuh hal ehwal semasa.
-blog sukan memaparkan berita aktiviti sukan dalam dan luar negara.
-blog permotoran
-blog ekonomi semasa
-blog fesyen
-blog hiburan dan macam-macam lagi blog..

Adakah anda salah seorang blogger aktif?





8 comments:

cik ungu said...

saya tak aktif


saya selalu malas nak update


bos ofis saya stalker


kalau update selalu die bising


hahaha

noornazuha said...

emmm..agaknye blog yg mcm mana yg sepatutnyeerr kita ketengahkan?yg memberi manfaat dan panduan pada org ramai.....ada idea?

najihah sahami said...

err..sy dh lama xakif..bizi study lor...

::nuRuLaDHar:: said...

nak kata aktif tu tak sangat lah..tengok keadaan, mase dan kerajinan..muahahaa

~tapi InsyaAllah, cuba untuk selalu update! =)

kpah k-poh said...

blog yg mereview blog org lain...blog akak lah tu...

nelly said...

Blog Nelly banyak pada peribadi , pendapat .
campur2 ..
hahahahaha

muarra said...

saya aktif gak ya,,,?

Nurateeqa Jani said...

Tak berapa nak aktif . wuu~

Proton Car Slideshow: Shah’s trip from Shah Alam, Selangor, Malaysia to was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.

webhost

Web hosting
Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
 
(eg. iwebtool.com)    
 

Powered by iWEBTOOL